Flevoland lanceert nieuw netwerk voor datatechnologie voor moderne landbouw

Vandaag heeft op de beurs AgroTechniek Holland te Biddinghuizen de lancering plaatsgevonden van Flevofieldlab, een speciaal netwerk voor datatechnologie voor de moderne landbouw. De lancering vond plaats door middel van de onthulling van www.flevofieldlab.nl door Jan-Nico Appelman, gedeputeerde provincie Flevoland.

 

Meten is weten, dat is de kernboodschap voor een agrosector die zich op de toekomst richt. Flevoland stimuleert die innovatie, door de lancering van een speciaal digitaal netwerk voor communicatie met kleine energiezuinige sensoren en apparaten. Met het zogenoemde Long Range Wide Area Network (LoRaWan) wordt met weinig energie data over grote afstand verstuurd. Een unieke combinatie waardoor het mogelijk wordt om makkelijker en goedkoper op meerdere locaties heel plaatsspecifiek metingen te doen. Een techniek die uitermate geschikt is voor de precisielandbouw.

 

Flevofieldlab

Het Flevofieldlab is de plek (fysiek en digitaal) waar wordt samengewerkt aan toepassingen voor de agrosector die o.a. gebruik maken van het LoRa netwerk. De website www.flevofieldlab.nl is het digitale platform om de mogelijkheden van de LoRa techniek te laten zien en te delen en op de fysieke locatie “Proefveld Dronten” wordt de techniek in praktijk gebracht.

Gedeputeerde Jan-Nico Appelman: “Flevoland loopt voorop als het gaat om precisielandbouw. De LoRa techniek geeft hier een belangrijke impuls aan; het Flevofieldlab biedt huidige en toekomstige gebruikers informatie en praktijkervaringen, dus ik verwacht dat het gebruik van LoRa nu gaat toenemen. Een mooie ontwikkeling die ongetwijfeld bijdraagt aan groei van ondernemingen.”

 

Initiatiefnemers en samenwerkingspartners van FlevoFieldlab zijn onder meer Atilas Automatisering, Tjink IT, Apps for Agri, Aeres Hogeschool Dronten en Almere, Solcon, Ding Engineering en Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland (OMFL).

 

Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland steunt het Flevofieldlab omdat het platform innovatie in de (Flevolandse) agrarische sector faciliteert. Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland verbindt onderwijs en bedrijfsleven en werkt proactief aan de versterking van de groei van de Flevolandse economie.

 

De onthulling van de site www.flevofieldlab.nl vond vanochtend plaats op AgroTechniek Holland vanwege de speciale aandacht voor het onderwerp Smart Farming tijdens deze beurseditie.

Plaats uw bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright Flevofieldlab 2016