Flevofieldlab is mede mogelijk gemaakt door

onze initiatiefnemers...

logo atilasthe things network flevoland
lora-logo-transp-400x231Logo OMFL

Even voorstellen

Groei stimulans

Rol OMFL

Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland steunt het FlevoFieldLab omdat het platform innovatie in de (Flevolandse) agrarische sector faciliteert.

Het past in de missie visie van de Ontwikkelingsmaatschappij om proactief te werken aan de versterking van de groei van de Flevolandse economie.

Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland verbindt onderwijs, bedrijfsleven door initiatieven zoals het FlevoFieldlab te faciliteren.

Het begin

Ontstaan Flevofieldlab

Eind 2015 startte in Almere het The Things Network Almere met als doel The Things Network uit te rollen in Almere. De mogelijkheden die het Things Network te bieden heeft werden steeds duidelijker en vanwege het grote bereik van de zenders en ontvangers, was de inzet voor het agrarisch gebied en de kansen die het daar zou kunnen bieden reden om met een paar mensen eens te kijken wat we daar in Flevoland mee zouden kunnen doen. (november 2015 eerste kennismaking bij het Aeres Praktijkcentrum in Dronten).
Het enthousiasme van de ondernemers en de betrokken kennisinstelling werkte aanstekelijk. Er werden zogenaamde “usecases” uitgewerkt en daar waar nodig begon de ontwikkeling van sensoren en gateways (zender/ontvanger) werden geplaatst. Alles nog in de anonimiteit.

Toch kreeg de media lucht van de activiteiten want zo af en toe kwam er een interviewer op bezoek en was er een interessant artikel in Nieuwe Oogst of een ander agrarisch medium. In de zomer van 2016 was de tijd rijp om de opgedane kennis te delen met de buitenwereld en via een site duidelijk te maken wat de mogelijkheden van de gebruikte LoRa techniek zijn.

Op 9 september zal gedeputeerde Jan Nico Appelman de site onthullen tijdens de Agro Techniek Holland beurs in Biddinghuizen.

Ondertussen is in Almere in mei 2015 de stichting The Things Network Flevoland opgericht. http://www.ttn-flevoland.nl/ Zij hebben als doel om eerst in Almere volledige LoRA dekking te organiseren en daarna in heel Flevoland.

In het het FieldLab Flevoland wordt gewerkt aan toepassingen voor de agro sector die gebruik maken van het LoRa netwerk.

Farming into the future… je kunt het meten en gegevens opslaan en data interpretatie en dan de stap naar toepassen van die data niet meer wegdenken uit de agrarische sector. Let wel! Data zonder kennis is niets waard maar data en kennis = waardevol!

Copyright Flevofieldlab 2016